Fórum

Szabályzat!

A következő szabályzat minden beregisztrált fórumtagra érvényes!
Azzal, hogy valaki regisztrál, témát hoz fel, megír egy posztot, hozzászólást ír, automatikusan elfogadja a feltételeket.
Nincs nagy kérésem, hisz a nézeteitek számítanak, az üzenetek titeket tükröznek, de a nyomdafestéket nem tűrő anyagok törlésre kerülnek!
Aki igénybe veszi ezt a szolgáltatást, egyetért azzal, hogy nem tesz közzé rágalmazó, becsmérlő, vulgáris, káromkodó, uszító, fenyegető, X személyt sértő, vagy akármilyen törvénybe ütköző tartalmat.
Azok a felhasználók, akiknél többszörös trágárkodást (bármit a fentiek közül) észlelünk, bannolva lesznek a fórumról.
A szolgáltatást igénybe vevők emellett igyekezzenek ne pongyolát (hanyag, pontatlan írást) használni, az írások legyenek átláthatóak, értelmesek.
Használt nyelv: magyar.
Lehetőleg tiszteljük egymást, minden fórumtagot, még az admint és moderátort is, akik ezt a felületet létrehozták, felügyelik.

A Tik-Tok előnyei

Értesítések
Összes ürítése

A Tik-Tok előnyei

6 Bejegyzések
5 Felhasználók
4 Lájk
64 Megtekintések
victorcorodi
Bejegyzések: 3
Registered
Témakezdő
(@victorcorodi)
Active Member
Csatlakozva: 8 hónap óta

A Cigisarok részlegen megjelent egy bejegyzés a Tik-Tok nevű alkalmazással kapcsolatban, annak egyik esetleges negatív hatásáról.

Bármennyire is realistán nézzük a világot, úgy gondolom, nem szabad mindennek a negatív oldalát nézni, hisz mindennek vannak pozitív hatásai. 

A fórum első bejegyzése/feldobott témája erre szeretne rávilágítani. Szerintetek milyen pozitív hatásokkal bír a TikTok, a napjainkban leginkább használt alkalmazás? Kíváncsian várom mit gondoltok!😊

5 válasza
Bejegyzések: 1
Admin
(@reka)
Tag
Csatlakozva: 9 hónap óta

Tetszik a téma, szaftos! 😀 
Amúgy meg, igazából nem is kimondottan csak a negatív hatásaira akartam fektetni a hangsúlyt, hanem inkább meglepett a hír, hogy épp a TikTokot szeretnék betiltani, amit már lassan többet használunk, mint a fb-t meg instát. Én is használom, van, hogy napjában többször is. Persze tudnám élni nélküle is az életem, de akik "főállásban" tolják, nagyot eshetnek vele... 

Válasz
1 válasza
victorcorodi
Registered
(@victorcorodi)

Active Member
Bejegyzések: 3

@reka Gondoltam, hogy nem kifejezetten a negatív hatásokra akartál hangsúlyt fektetni, csak a cikk kapcsán úgy gondoltam, hogy ez elég érdekes téma lenne kezdésként. Egyébként én is meglepődtem, mikor elolvastam a hírt. Kíváncsi vagyok, ha esetleg megszüntetnék a platformot, mennyire nagy lenne a felháborodás. Akik "főállásként" használják azok tényleg sokat veszíthetnek vele. Mondjuk az már kérdéses, hogy ez a "főállás" mennyire nevezhető munkahelynek (gondolok itt az appon zajló élő adásokra, ahol a nézők ajándékot küldhetnek embereknek, akik azok árát átküldhetik a bankszámlájukra)

Válasz
Registered
(@p4l1k4)
New Member

Mióta engem a Tiktok letiltott eleinte nagyon durván éreztem a függőség mellékhatását... lassan teltek a pillanatok, lassan ment minden... lassan egy máfél hónapja nem vagyok aktív felhasználó, és nem bántam meg. 
akik tudnak Angolul, azoknak melegen ajánlom a következő kis részletet: https://youtu.be/RgLQCfypDLk
ugye itt az Amerikai kongreszus ,, hallgatta ki" a Tiktok vezérigazgatóját (mint Oppenheimert a filmben) és kicsit elbuktak a Földrajzon😂.
Én nagyon meglennék lepődve ha Be lenne tiltva a Tiktok
Ami tény és való és szerintem ez minden app-nál igaz, megkell próbálni a lehető legkevesebb információt adni magadról. 

Válasz
Registered
(@teljeskopenyes)
New Member

Szerintem a TikTok egyik legnagyobb pozitívuma ,hogy milyen hamar képes neked tartalmat ajánlani. Ha jól emlékszem a New York Times írt egy cikket olyan egy éve, ahol az egyik Amerikai egyetemen mesterséges intelligenciákat hozták létre, hogy vizsgálják a TikTok videó ajánlási algoritmusát. A kísérlet során minden M.I-nek külön érdeklődési kört adtak, és kiderült, hogy már egy videó megnézése során is képes az oldal neked hasonló videókat ajalnalni. Ez egy részben jó, mivel nem kell keresgélni a videókat, de másrészt pedig eléggé visszataszító, mivel egy videó alapján is be lehetsz kategorizálva. Egy másik ok, amiért pozitívum lehet a TikTok az-az, hogy a tartalmak rövidek, ezáltal könnyebben kaphatunk új ingereket az oldalon, és így ott is bír minket tartani ideig-óráig.

Válasz
Registered
(@irisz)
New Member
Csatlakozva: 7 hónap óta

A TikTok akárcsak egy tudatmódosító, befészkeli magát az elméd legméjére, és sehogy sem tudod onnan eltávolítani. Van amikor hasznos, mert éppenséggel mértékkel használjuk, valamint minőségi tartalmat nézünk, akár gyártunk. Sajnos azonban olyan is előfordul, méghozzá elég gyakran, amikor ez az egyébként hasznos, egyszerű, elérhető platform, átváltozik a gyengeségek, hiányosságok felerősítéséért felelős alkalmazássá, ugyanis szerintem itt érződnek leginkább a fényűzés, rongyrázás, magamutogatás negatív hatásai. Ezek a tartalmak gyakran felvillanak, így akaratunkon kívül is belebotlunk, és könnyedén áldozatai leszünk, hiszen azt hihetjük ez a normális, holott a valóság meg sem közelíti az appon látottakat. Egy szó, mint száz, a TikTok hasznos, ha nem veszítjük el a fonalat, és tudunk a realitás talaján maradva böngészni rajta.

Válasz
Megosztás: